img_3959.jpg

Landschapsarchitect experimenteert met pop-uppark in Asse

woe 7 sep 2016

In Asse is koning Auto voorlopig niet meer welkom op het Gemeenteplein. Dat werd n.a.v. de hopduvelfeesten getransformeerd tot een pop-upppark.

Het park is een idee van Maarten van de Voorde. De gerenommeerde architect, die dit jaar de ‘Assenaar in de kijker’ is tijdens de hopduvelfeesten, wil met het Duvelpark aantonen hoe openbare ruimte anders kan benut worden. “Het Gemeenteplein van Asse is als beeld bij de Assenaar sterk verbonden met zijn functie als parkeerplaats. Deze openbare ruimte, als één van de belangrijkste centraal gelegen pleinen en omarmd door monumenten als het Gasthuis en het Gemeentehuis, moet de ambitie koesteren om naast zijn functioneel gebruik ook een meerwaarde te vormen in menselijke ‘beleving’,” aldus van de Voorde.

Het park maakt deel uit van het cultureel-maatschappelijk project dat aan elke editie van de Hopduvelfeesten gekoppeld wordt. In samenwerking met CC Asse, de dienst Cultuur, Pasar Asse, de provincie en Maarten van de Voorde werkte het hopduvelcomité ook 2 tentoonstellingen uit (‘Verbeeldend Asse’ en ‘Selectiebeeld’) en een wandel- en fietsparcours. Al deze initiatieven moeten de Assenaar laten nadenken over hoe hij of zij de publieke ruimte in de gemeente wil zien evolueren. En natuurlijk wou de landschapsarchitect ook al even de daad bij woord voegen door een pop-uppark neer te poten op het Gemeenteplein.

Het park, dat ongeveer de grootte heeft van een voetbalveld, werd opgesmukt met zo’n 100 bomen  en een kiosk. De volgende dagen vinden er tal van activiteiten plaats. Meer info vind je op www.hopduvelfeesten.be