Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leden motorclub krijgen tot 24 maanden cel na geweldpleging tegen ex-lid

Leden motorclub krijgen tot 24 maanden cel na geweldpleging tegen ex-lid

Vier leden van motorclub Blue Angels zijn veroordeeld voor een gewelddadige strafexpeditie op een ex-lid uit Ternat. De voorzitter van de Gentse motorclubafdeling werd er van verdacht de opdracht te hebben gegeven voor de raid, maar volgens de rechtbank waren daarvoor geen harde bewijzen. De man kreeg wel een celstraf omdat er bij een huiszoeking verboden wapens waren aangetroffen.

De feiten dateren van twee jaar geleden. Het 36-jarige slachtoffer uit Ternat zou geweigerd hebben zijn ‘colors’ af te geven. Verschillende leden van de Blue Angels trokken op 8 september 2018 naar de woonplaats van de man. Hij werd omsingeld en neergestoken. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis.

De man die de messteken zou hebben toegediend, beroofde zichzelf nadien van het leven omdat hij volgens zijn omgeving niet kon leven met zijn daad. Vier anderen leden die betrokken waren bij de strafexpeditie moesten voor de rechter verschijnen. Een van hen kreeg een werkstraf van 240 uur, de drie anderen werden veroordeeld voor gevangenisstraffen van 16 en 24 maanden cel. Voor twee van hen werd die straf met uitstel uitgesproken.

De spilfiguur in de zaak was de voorzitter van de Gentse afdeling van de Blue Angels. Volgens het parket had de man de opdracht gegeven om het ex-lid een lesje te leren en zijn vest met clubkleuren te stelen. De man ontkende de feiten en de rechter oordeelde dat er geen bewijzen waren om hem daarvoor te veroordelen. De man kreeg wel een celstraf van 12 maanden, waarvan de helft met uitstel, omdat er bij een huiszoeking een aantal verboden wapens en vuurwerk werden aangetroffen in zijn woning.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.