leefbaar_zellik.jpg

Leefbaar Zellik blijft zich verzetten tegen appartementen

din 11 sep 2018

Het actiecomité Leefbaar Zellik blijft strijden tegen de komst van een woonproject tussen de Leon Gillardlaan en de Hortensialaan. Ook tegen de tweede bouwaanvraag die de projectontwikkelaar heeft ingediend, dat terwijl er nog geen definitieve uitspraak is over de eerste.

Leefbaar Zellik is niet gekant tegen nieuwe woningen in hun buurt, maar de oorspronkelijke plannen van 125 appartementen in een residentiële omgeving stuitten wel op veel verzet. Ondanks heel wat bezwaarschriften, zette Asse het licht toch op groen.

Het actiecomité trok daarop naar de provincie van Vlaams-Brabant en de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die laatste moet zich nog uitspraken in het dossier. Maar daar wacht de projectontwikkelaar niet op. Het heeft nu een tweede bouwaanvraag ingediend voor een iets kleiner project met 108 appartementen.

Een kaakslag, vindt het actiecomité. “Het verschil met de eerste aanvraag is het afschaffen van één blok omdat de voetweg niet zomaar afgeschaft kan worden. Toch blijven we bij ons standpunt dat ook de komst van 108 appartementen veel te veel is voor deze wijk,” laat het actiecomité weten op sociale media.

De buurtbewoners zijn dan ook voor de tweede in de wijk rondgegaan met een petitie die een pak handtekeningen heeft opgeleverd. Bij Asse worden opnieuw bezwaarschriften ingediend, waarmee het actiecomité hoopt dat de gemeente deze keer wel naar hen luistert. Morgen, op 12 september, loopt het openbaar onderzoek naar de tweede bouwaanvraag af.