Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen in de ban van poëzie en liefde in Kapelle-o/d-Bos

Leerlingen in de ban van poëzie en liefde in Kapelle-o/d-Bos

Vandaag is met Gedichtendag de poëzieweek van start gegaan. Naar aanleiding daarvan ondernamen in Kapelle-op-den-Bos leerlingen en leerkrachten van het Sint-Godelieve Instituut vanmorgen een heuse poëzietournee door de gemeente. 

“Wij willen poëzie op een positieve manier uitdragen. We willen laten zien dat het woord dat iedereen spreekt zowel poëzie als proza kan zijn”, verduidelijkt Ann Buelens, leerkracht Nederlands in het Sint-Godelieve Instituut in Kapelle-op-den-Bos.

Het centrale thema dit jaar is de liefde in de breedste zin van het woord. Leerlingen en leerkrachten vertaalden die liefde in een bepaalde poëzievorm en dit op verschillende locaties.

In het station werd de verliefdheid weergegeven zoals in een stationsromannetje, in de   bibliotheek werd een eigenzinnige versie opgevoerd van Romeo en Julia en in het bedrijf Eternit konden de leerlingen genieten van poëzie over verdraagzaamheid en diversiteit. “En nu maar hopen dat de liefde voor poëzie hierdoor wordt aangewakkerd”, besluit leerkracht Frederik Daniëls.