muziek_db3.jpg

Leerlingen Don Bosco Halle maken indrukwekkende muziekmachine

woe 3 jun 2015

Het was een heuglijke dag voor de kinderen van de basisschool Jan Ruusbroec in Sint-Pieters-Leeuw. Ze kregen vandaag voor het eerst hun zelfbedachte muziekmachine te zien die een aantal leerlingen van de Don Boscoschool in Halle voor hen hebben gemaakt. De constructie is één van de 24 ingenieuze droommachines die 600 leerlingen uit heel Vlaanderen maakten voor het project MyMachine.

Het was Alexia Castillo die op het idee kwam om de droommachine te laten maken. “Muziek is mijn droom. Ik wil ook graag muzikant worden. Dus het is fantastisch om dit eindresultaat te zien”, aldus Alexia in het nieuws op RINGtv.

Het was de Hogeschool van Kortrijk die het ontwerp van de droommachine tekende. Dat maakte het voor de leerlingen van het Don Bosco Instituut in Halle haalbaar om deze muziekmachine nog voor het einde van het schooljaar te bouwen. “De samenwerking verliep heel vlot. We kregen ook een bundeltje hoe we de machine moesten maken. Het ziet er misschien indrukwekkend uit, maar zo verschrikkelijk moeilijk was het niet om het te maken”, glimlacht begeleider Mathias Agnessens.

De 24 droommachines van het project My Machine Vlaanderen verhuizen nu naar de Budafabriek in Kortrijk waar je ze tot eind deze maand kan bewonderen. Begin september krijgt de Halse machine dan een plekje in de basisschool Jan Ruusbroeck in Sint-Pieters-Leeuw.