kenny2.jpg

Leerlingen Don Bosco Halle verrassen zieke medestudent met videoclip en taart

din 29 nov 2016

In Halle hebben de leerlingen van de 3de graad TSO van het Don Bosco-instituut vanmiddag een medestudent, die lijdt aan leukemie, verrast met een videoclip en een lekkere taart. Ze hadden hun collega sinds het einde van vorig schooljaar niet meer gezien.  

Een van de leerlingen van het Don Bosco-instituut in Halle werd eind augustus onverwachts opgenomen in het ziekenhuis met acute leukemie. “De start van het schooljaar heeft hij dus gemist. Intussen heeft hij er 3 chemokuren opzitten en is hij eindelijk enkele dagen thuis. Dit was het moment voor de klas om hem te verwennen en liefst op een ludieke manier”,  vertelt Marielle Demaegd, leerlingenbegeleider van de 3de graad TSO. Speciaal voor hem blikten de leerlingen een clipje in op de muziek van de serie ‘Friends’ (zie clip onderaan) en maakten ze ook enkele taarten. Daar kwam hun zieke collega en zijn familie vanmiddag van proeven. Uiteraard werd het een blij weerzien.

De leerlingen kregen er ook uitleg van Bednet, dat is een organisatie die langdurig zieke leerlingen de kans geeft om van thuis uit de lessen mee te volgen met de leerlingen in de klas via het internet. Dus vanaf morgen hoeven ze hun medestudent niet meer te missen.

RINGtv was erbij vanmiddag tijdens de klashereniging. De beelden van dit blij weerzien krijg je vanavond in het nieuws.