enduroman.jpg

Leeuwenaar naar zwaarste triatlon ter wereld

maa 18 mei 2015

Didier Fontaine uit Sint-Pieters-Leeuw wil woensdag als eerste Belg deelnemen aan de Enduroman Arch-to-Arch. Dat is de zwaarste triatlon ter wereld. Fontaine wil op die manier geld inzamelen voor een sportterrein in het SOS Kinderrdorp in Bande, Wallonië.

 

Zwaarste triatlon ter wereld

De Enduroman Arch-to-Arc begint met een loopafstand van Londen naar Dover (138,39km), gevolgd door een zwemafstand van Dover naar Calais om te eindigen met een fietsafstand van Calais naar Parijs (291,28km).

Didier Fontaine woog tien jaar geleden nog meer dan 100 kg. Hij wou daar iets aan doen en begon met start-to-run te lopen. Eerst 5, dan 10, 20 km enzovoort. Voor hij het wist, liep hij marathons, enkele jaren later ook triatlons. In 2012 besloot hij om als eerste Belg deel te nemen aan de zwaarste triatlon ter wereld. 

Kansarme kinderen moeten ook kunnen sporten

Voor Didier Fontaine heeft sporten zijn leven veranderd en hij wil dat ook kansarme kinderen die mogelijkheid krijgen. Hij wil met zijn extreme sportuitdaging 25.000 euro inzamelen, net genoeg om een  sportterrein in het SOS Kinderdorp in Bande, in Marche-en-Famenne, te renoveren.

Dinsdag vertrekt Didier naar Londen. Het lopen is gepland op woensdag 19 augustus als de weersomstandigheden het toelaten. Op vrijdag 21 augustus gaan de deelnemers het water in. Maar als de weersomstandigheden verslechteren wordt het zwemmen en het lopen uitgesteld.

De wedstrijd kan je volgen via www.enduroman.com

Meer info over SOS Kinderdorpen vind je op www.sos-kinderdorpen.be/didiergoesenduroman