sporthal_lennik2.jpg

Lennik beëindigt concessie uitbaters sportcafé wegens te Franstalig

woe 24 feb 2016

De gemeente Lennik beëindigt de concessie met de uitbaters van de cafetaria van de sporthal Jo Baetens na verschillende klachten, onder meer omdat er haast uitsluitend Frans werd gesproken. 

De openingsuren werden door de uitbaters niet altijd gerespecteerd, er werden soms stripteaseactiviteiten georganiseerd en er waren vaak problemen met het taalgebruik. Zo was het personeel niet altijd de Nederlandse taal machtig. Ook de televisie stond regelmatig op Franstalige zenders.  “Ik heb, na de ingebrekestelling, overlegd met de uitbaters waarbij zij hun visie konden toelichten. We zeggen de overeenkomst op tegen eind april als het volleybalseizoen achter de rug is. De uitbaters stelden zelf een opvolger uit Anderlecht voor maar we hebben dat aanbod afgehouden. Er moet nog een afrekening gebeuren want er zijn nog onbetaalde rekeningen”, aldus schepen Van Ginderdeuren maandag op de gemeenteraad.

Ook rond de sporthal zelf blijven de klachten zich opstapelen.  De damesvolleyploeg zag op het nippertje geen forfaitcijfers verschijnen op het scorebord toen er regenwater naar beneden sijpelde door een lekkend dak. Voorts werden de nooddeuren al drie keer door vandalen geforceerd. De oppositie van N-VA-Lennik² interpelleerde het college van burgemeester en schepenen over de aanslepende problemen. Schepen van infrastructuur Johan Limbourg (LB) antwoordde dat er een aannemer was gevonden die de het lek op het oude ronde dak van de sportschuur dichtte. Er werd ook aan de politie gevraagd om regelmatig een patrouille sturen langs de achterzijde van het gebouw om vandalen af te schrikken.