school_2.png

Lennik introduceert 'halve schoolstraat'

don 16 apr 2015

Vanaf maandag voert de gemeente Lennik de 'halve schoolstraat' in rond het Sint-Godelieve-Instituut. Dat wil zeggen dat de schoolomgeving op het einde van elke schooldag autoluw wordt gemaakt.

 

 

Halve schoolstraat

In Lennik lopen dagelijks ongeveer 3000 leerlingen school. Om al die jongeren zo veilig mogelijk van en naar school te laten gaan, start de gemeente maandag met een nieuw project: de zogenaamde halve schoolstraat. op het einde van de schooldag zal het verkeer dat van de Ninoofsesteenweg (N8) komt een omleiding moeten volgen via de Processiestraat. Het verkeer dat van de Brusselsestraat (N282) en de Doelestraat komt; mag dan wel blijven doorrijden richting Ninoofsesteenweg.

Geen verkeerschaos meer aan schoolpoort

De bedoeling is om het autoverkeer in de schoolomgeving gevoelig te doen dalen op het moment dat de leerlingen de school verlaten. Nu heerst er op dat moment nog een grote verkeerschaos. Maar er zijn nog voordelen: het wordt veiliger voor voetgangers en fietsers, er komt meer ruimte vrij voor voetgangers en fietsers, kinderen en begeleidende ouders hebben meer beweging en er is meer sociaal contact.

Gebruik pendelparkings

De gemeente wil de ouders aansporen om de pendelparkings in de buurt te gebruiken wanneer ze hun kinderen brengen en ophalen. Ook de leerkrachten zouden deze parkings moeten gebruiken.