rusthuis3.jpg

In Lennik leef je veel langer dan in Pepingen

vrij 31 jul 2015

Onderzoekers aan de ULB en de KUL berekenden op basis van de sterftecijfers tussen 2010 en 2012 de gemiddelde levensverwachting per gemeente. In onze regio ligt de levensverwachting het hoogste in Lennik. 

Opvallend is het grote verschil tussen Vlaanderen en Wallonië. Zo ligt de levensverwachting opvallend hoger in Vlaanderen. Maar ook tussen de gemeenten zijn er grote verschillen. En die hebben vaak te maken met armoede. Ook wie woont in een industriegebied heeft een verhoogd risico op overlijden.

In Lennik worden de inwoners het oudst: 84,2 jaar. Ook in het gros van de andere gemeenten in onze regio ligt de levensverwachting boven de 80 jaar.

In Drogenbos daarentegen ligt de leeftijd het laagst met een gemiddelde van 77,7 jaar. Ook in Pepingen ligt het gemiddelde zeer laag: 77,8.  Dat is meer dan 6 jaar verschil in vergelijking met buurgemeente Lennik. Ook in Liedekerke (79,2), Linkebeek (79,4) en Roosdaal (79,7) worden de mensen niet zo oud. 

Het Laatste Nieuws bracht de cijfers in kaart. Check hier dus oud je zal worden volgens de statistieken van jouw gemeente.