Leonardtunnels aan Brusselse Ring afgesloten

woe 14 nov 2018

Tijdens de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 november worden er herstellingen uitgevoerd aan het wegdek van de 2 Leonardtunnels van de Brusselse Ring. De Leonardtunnel op niveau -1 is dan beurtelings afgesloten in beide richtingen. De Leonardtunnel op niveau -2 is enkel gesloten in de richting van Zaventem. Het verkeer wordt omgeleid.

Het wegdek van de tunnels is op enkele plaatsen versleten en aan vervanging toe. Daarom zal het Agentschap Wegen en Verkeer in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 november de nodige herstellingen uitvoeren tussen 22 u en 5 u.

In de Leonardtunnel op niveau -1 wordt er in beide richtingen gewerkt en zijn de tunnelkokers om beurten afgesloten (eerst richting Namen, nadien richting Brussel). In de Leonardtunnel op niveau -2 wordt enkel in de richting van Zaventem gewerkt, de koker richting Waterloo blijft open.

Er zijn de nodige omleidingen voorzien. Op niveau -1 wordt het verkeer dat via de E411 richting Namen rijdt, op de Ring richting Waterloo gestuurd om nadien te keren op het kruispunt van Groenendaal. Het verkeer dat via de E411 richting Brussel rijdt, wordt op de Ring richting Zaventem gestuurd om te keren op het kruispunt van Vierarmen.

Op niveau -2 wordt het verkeer op de Ring dat vanuit Zaventem rijdt, de E411 (richting Namen) gestuurd om te keren over de brug in Overijse.