prima.jpg

Leveringsproblemen achter de rug bij PRIMA-buurtwinkels

zon 2 nov 2014

De PRIMA- buurtwinkels moeten op zoek naar een nieuwe leverancier. De Mechelse voedingsgroothandel Huyghebaert, dat is de groep boven PRIMA, heeft vorige week de boeken neergelegd.  

Onze regio telt 11 PRIMA-buurtwinkels.  Voornamelijk in het Pajottenland maken ze al decennia deel uit van het dorpsbeeld.  Zo zijn er buurtwinkels van de keten in onder meer Herne, Bever, Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen, Zellik, Gooik, Roosdaal en Liedekerke.

Maar de hofleverancier van de Primawinkels, de Mechelse voedingsgroothandel Huyghebaert, heeft vorige week de boeken neergelegd. Daardoor is ook de bevoorrading van de PRIMA-winkels stil gevallen.  De zelfstandige uitbaters zijn intussen een zoektocht gestart naar een nieuwe leverancier. 

Volgende week zouden de bevoorradingsproblemen achter de rug moeten zijn.  Op een aantal plaatsen wordt er voorlopig geleverd door de zelfstandige distributiecentrale Spar Lambrechts of  Spar Retail, een dochteronderneming van de Halse warenhuisgroep Colruyt. 

Andere PRIMA-winkels hebben dan weer tijdelijke overeenkomsten gesloten met andere leveranciers of  gaan hun groenten, fruiten, vlees en zuivelproducten zelf ophalen op de vroegmarkt in Brussel.  (foto : Prima-winkel in Sint-Pieters-Leeuw Klavertje Vier)