Liedekerke, het nieuwe Lourdes

din 18 aug 2015

Liedekerke ontpopt zich tot een bedevaartsoord. Al bijna 200 gelovigen zijn afgezakt naar de Vrijheidsstraat om er enkele druppels van helende olie te bemachtigen. Die olie is afkomstig van twee beeldjes in de slaapkamer van Nelly Du Bois.

Nelly Dubois kocht ooit in de kringloopwinkel in Liedekerke een beeldje van Paus Johannes Paulus II. Op een dag ontdekte ze dat het beeld een olie afscheidde. En die olie blijkt een heilzame werking te hebben.

Nelly's broer kampte na een heupoperatie namelijk met een verlamde voet. Maar de olie van Paus Johannes Paulus II deed wonderen. “Na een drietal weken kreeg ik steken in mijn teen. Het gevoel in mijn been kwam terug. Mijn kinesist staat voor een raadsel”, aldus Geert Dubois.

Ook een Mariabeeld in de slaapkamer van Nelly geeft op een mysterieuze manier olie af. Intussen is de geneeskrachtige werking van de olie al ver buiten Liedekerke bekend. Er zakten al bijna 200 bedevaarders uit alle hoeken van de wereld af naar de slaapkamer van Nelly. Ze krijgen een buisje en een watje met olie mee en bidden en hopen dan op beterschap.