Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lieve Blancquaert fotografeert Hallenaren: “Niemand vecht alleen tegen de coronapandemie”

Lieve Blancquaert fotografeert Hallenaren: “Niemand vecht alleen tegen de coronapandemie”

In cultuurcentrum ’t Vondel in Halle is vandaag het fotoproject ‘Allemaal Hallenaren’ voorgesteld. De bekende fotografe Lieve Blancquaert gaat portretten maken van de inwoners van de Zennestad. Met die campagne wil het cultuurcentrum tonen dat niemand alleen vecht tegen de coronapandemie.

 

Zowel jong als oud, rijk en arm kunnen volgende maand poseren voor de camera van Lieve Blancquaert voor het project ‘Allemaal Hallenaren’. “Ik wil telkens een warm en liefdevol portret maken, niet angstig maar met een rustige blik”, vertelt de fotografe. “Iedereen zal te zien zijn zonder mondmasker. Zo kan ik een echte, vriendelijke glimlach vastleggen”.

Met de foto’s willen de fotografe, de stad en cultuurcentrum ’t Vondel alle Hallenaren een hart onder de riem steken. “Foto’s zijn een manier om de tijd vast te leggen, het bewijs dat iets geweest is”, aldus Blancquaert, “Misschien is het nodig om ooit terug te kijken naar deze coronatijd. Bovendien kunnen foto’s ook troosten en steun bieden, omdat ze ons terugbrengen naar een bepaald moment”.

De foto’s zullen verschijnen op een website. Een selectie zal ook op affiches in de stad opgehangen worden. Wie graag voor de lens van Lieve Blancquaert wil verschijnen, kan zich inschrijven via de website van CC ’t Vondel.