Ligger van brug in Groot-Bijgaarden wordt vervangen

din 5 okt 2021

De ligger van de brug in Groot-Bijgaarden waar gisteren een vrachtwagen tegen reed, moet vervangen worden. Dat is de conclusie van experten die de brug hebben onderzocht. “De schade is ernstig, maar verkeer onder en boven de brug is wel mogelijk”, zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Gisteren reed een vrachtwagen die op de E40 richting Brussel reed, de brug van de Isidoor Van Beverenstraat aan. De snelweg was twee uur lang volledig afgesloten door het ongeval. Eén van de zes liggers van de brug raakte ernstig beschadigd. “De ligger moet dan ook vervangen worden. Hoe en wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend”, zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer. “In afwachting van de herstelling kunnen automobilisten zonder enig risico onder de brug door rijden. Ook bovenop de brug zal er verkeer kunnen rijden.”

Momenteel staan er aan de Isidoor Van Beverenstraat wel nog verkeerslichten. Die verdwijnen eerstdaags. “De verkeerslichten staan er omdat de helft van de brug volledig afgesloten is. De afzetting wordt korter gemaakt, zodat de doorgang op de brug mogelijk wordt zonder verkeerslichten. De weggebruikers die uit Zellik komen, zullen dan even moeten wachten als er tegenliggers zijn, maar er zullen geen verkeerslichten meer nodig zijn”, aldus De Coster.