lindegroen4.jpg

Lindegroen opent eind november opnieuw de deuren in Buizingen

din 29 sep 2015

Zaal Lindegroen in Buizingen opent op 27 november officieel de deuren. Kunstenares Lieve Bollaert creëert naar aanleiding van de opening een gloednieuw kunstwerk.

De pittoreske zaal Lindegroen in Buizingen is al 100 jaar de thuisbasis van de lokale verenigingen en de Sint-Vincentiusparochie. In 2013 ging de zaal dicht en leek het zaaltje gedoemd om te verdwijnen. Maar daar hebben de inwoners van Buizingen zelf een stokje voor gestoken. Vorig jaar startten verschillende verenigingen de vzw De Vrienden van het Lindegroen. Maandenlang hebben zo’n 100 vrijwilligers de nodige renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Intussen is de splitsing van de erfpacht tussen de VZW en Groep Intro, de voormalige beheerder van de zaal, definitief ondertekend. Daardoor zal de zaal de volgende 27 jaar beheerd worden door de VZW Vrienden van het Lindegroen.  

De keuken, het sanitair en het café werden grondig gerenoveerd. En ook de uitgevoerde elektriciteitswerken werden goedgekeurd. Daardoor kan de zaal vanaf eind dit jaar ook verhuurd worden aan verenigingen die er eetfestijnen of voorstellingen kunnen organiseren. Fuiven zijn er echter niet toegestaan.

Op vrijdag 27 november zal de zaal officieel opnieuw de deuren openen. Die avond worden de peters en meters die het project financieel ondersteund hebben en de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Die avond zal ook een kunstwerk onthuld worden dat Lieve Bollaert speciaal voor en met de vrienden van het Lindegroen gemaakt heeft.

Op zaterdag 28 november zijn er doorlopend activiteiten. ’s Avonds wordt de opening afgesloten met een bal populaire.

Wie het project financieel wil ondersteunen of de zaal wil huren kan terecht op www.hetlindegroen.be