wateroverlast4.png

Londerzeel wil wateroverlast laten erkennen als ramp

8 jaar geleden

De gemeente Londerzeel roept haar inwoners die waterschade hebben geleden op zich te melden bij de gemeente. De gemeente wil immers een dossier opmaken bij het rampenfonds. 

Door de hevige regenval en smeltende sneeuw eind vorige week kwamen verschillende straten in Londerzeel-centrum en deelgemeente Malderen blank te staan. Het rampenplan werd vrijdag aangekondigd, maar kon zaterdagavond worden afgeblazen. Veel Londerzeelnaren hebben dan ook een bewogen weekend achter de rug. “We hebben 60 oproepen gekregen bij de brandweer voor huizen die zijn ondergelopen. Vaak bleef de schade beperkt tot de kelder maar hier en daar is het water ook in de huizen gestroomd”, vertelt burgemeester Nadia Sminate.

Londerzeel vraagt nu aan de inwoners die schade hebben geleden, zich te melden bij de gemeente. “We willen de watersnood laten erkennen als ramp. We vragen aan mensen die schade hebben geleden om hun dossier aan de gemeente te bezorgen met bewijzen en foto's, zodat wij voor hen kunnen bemiddelen bij het Rampenfonds”, aldus Sminate.

Meer info vind je op de website van de gemeente Londerzeel www.londerzeel.be