Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Luk Raekelboom zetelt als onafhankelijke en plaveit weg voor coalitie Vernieuwing, Open VLD en N-VA

Luk Raekelboom zetelt als onafhankelijke en plaveit weg voor coalitie Vernieuwing, Open VLD en N-VA

In Grimbergen zetelt Luk Raekelboom vanaf januari als onafhankelijke in de gemeenteraad. Raekelboom werd op 14 oktober verkozen als gemeenteraadslid voor Vernieuwing, maar werkt ook voor Vlaams Belang. Voor de nationale partijtop van coalitiepartner Open VLD kon dit niet door de beugel. Lijsttrekker van Vernieuwing Bart Laeremans reageert bijzonder dankbaar op Raekelbooms beslissing, “want nu wordt de coalitie van Vernieuwing met N-VA en Open VLD werkelijkheid.”

Luk Raekelboom is werknemer bij Vlaams Belang, maar tekende toen hij de vijfde plaats kreeg op de lijst van Vernieuwing een beginselverklaring waarin hij erkende dat Vernieuwing een onafhankelijke Grimbergse ledenvereniging zonder structurele banden met enige nationale partij of beweging is.

Toen Vernieuwing de verkiezingen won en een coalitie kon sluiten met N-VA en Open VLD, stelde de partijtop van Open VLD haar veto: in zee gaan met een partij die banden heeft met Vlaams Belang kan niet, klonk het.

Nu kiest Raekelboom er voor om zijn mandaat als gemeenteraadslid als onafhankelijke op te nemen. Lijsttrekker Bart Laeremans van Vernieuwing roemt hem voor die beslissing: “zonder dat iemand van de gemeenteraad dat heeft gewild, moet Luk nu als een zwart schaap op zoek naar een positie tussen meerderheid en oppositie in. Het getuigt van grote klasse dat hij toch deze keuze heeft gemaakt en vrijwillig een heel moeilijke rol op zich neemt,” klink het.