Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Machelse burgemeester neemt verkeerstudies Uplace op de korrel

Machelse burgemeester neemt verkeerstudies Uplace op de korrel

Volgens Machels burgemeester De Groef moet men voorzichtig omspringen met studies die de mobiliteit rond Uplace onderzoeken. Een studie die brandhout maakte van de verkeersstudie van de Vlaamse overheid is nu volgens een Nederlands onderzoek op haar beurt onvolledig. 

Uit de verkeerstudie van de UGent en de VUB bleek dat wellicht 85% van de bezoekers van Uplace met de wagen zou komen. Slechts 6,5 zou voor het openbaar vervoer kiezen.  

Maar de Machelse burgemeester heeft zo zijn twijfels bij die studie en ging voor een audit ervan aankloppen bij de Nederlandse hoogleraar De Jong, hij is gerenommeerd op het gebied van mobiliteit. Volgens hem werd in de Belgische studie niet alles in kaart gebracht. “Zo werd er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met het nieuwe station dat er zal komen in Machelen”, verduidelijkt De Groef.  Met de audit wil de Machelse burgemeester de onrust over de mobiliteit rond Uplace wegwerken. Hij hoopt dat de bevoegde overheden die de knopen nog moeten  doorhakken rond Uplace zich niet laat leiden door onvolledige rapporten.