de_block_maggie-eedaflegging.png

Maggie De Block (Merchtem) legt eed af als minister

zat 11 okt 2014

Premier Charles Michel en de leden van de regering hebben vanmorgen in het koninklijk paleis de eed afgelegd.  Maggie De Block uit Merchtem bedankt na afloop de koning.  

De eedaflegging vond niet plaats in het kasteel van Laken, zoals dat bij de vorige koning het geval was, maar wel op het paleis in Brussel.  Opvallend was dat de N-VA politici de eed aflegden met een V-teken.  Maar ook de bedanking van Maggie De Block uit Merchtem was ongebruikelijk.   De kersverse minister van Sociale Zaken en Gezondheid bedankte na de eedaflegging de koning met de woorden : “Bedankt Sire.  Het is mijn droom”.  

Na de eedaflegging werd nog een groepsfoto gemaakt en wandelden de kersverse premier Charles Michel en zijn regeringsploeg door het Warandepark naar het parlement. 

In de jongste peiling van VRT en Standaard is Maggie De Block trouwens opnieuw de populairste politicus van het land.  Met 53% doet ze het een stuk beter dan Kris Peeters (CD-V, 47%) en Bart De Wever (N-VA, 41%) 

De Block wordt in de Kamer trouwens opgevolgd Dirk Janssens uit Dilbeek.  Hij is momenteel gemeente- en provincieraadslid.  In de provincie zal Janssens opgevolgd worden door Dieudonné Horlait uit Halle.  Dinsdagmiddag zal Janssens de eed afleggen in het parlement.