magritte-vliegtuig3.jpg

Magritte schittert op vliegtuig Brussels Airlines

maa 21 maa 2016

Brussels Airport stelde vandaag het lang verwachte Magritte-vliegtuig voor, een surrealistische Airbus A320 opgedragen aan de Belgische kunstenaar René Magritte. 

Voor de realisatie werd nauw samengewerkt met de Stichting Magritte die waakt over het oeuvre van de kunstenaar. Aan de buitenkant bestaat het design uit twee van Magritte’s werken, namelijk La Clairvoyance uit 1936  en Le Retour uit 1940.

Ook het interieur van de cabine onderging een surrealistische make-over en toont een zwerm vogels uit Le Retour uit 1940 en ook het werk La Belle-Société uit 1965 met daarop de bekende man met de bolhoed. Het schilderwerk werd uitgevoerd door airbrush-artiest André Eisele, die eerder ook al voor Brussels Airlines het Kuifjes-vliegtuig beschilderde. “Ik was onder de indruk van de moed die Brussels Airlines had om aan dit project te beginnen dat uniek is in Europa. Er zijn niet veel luchtvaartmaatschappijen die dit zouden aandurven. We hadden een geweldig team die een hele week op het schilderen heeft gewerkt. Het teamwork van iedereen, hoe klein of hoe groot hun bijdrage ook was, heeft dit kunstwerk tot een succes gemaakt”, aldus Andre Eisele. Meteen na de voorstelling vertrok het Magritte-vliegtuig voor een vlucht naar Madrid. (foto's: (c) Brussels Airlines)