politierechter_halle.jpg

Man 62ste keer veroordeeld door Halse politierechter voor parkeerovertreding

din 6 jan 2015

De politierechter in Halle heeft een man voor de 62ste keer veroordeeld voor een parkeerovertreding. Alle veroordelingen samen zijn goed voor een bedrag van 72.500 euro, zonder gerechtskosten en bijdragen voor het Slachtofferfonds.

De overtreder, een man uit het Brusselse, verklaarde aan de politierechter gisteren dat hij de boetes weigerde te betalen omdat niet hij maar zijn echtgenote de verkeersovertredingen had begaan. Maar volgens de man werden er wel al inspanningen geleverd om de schuld te vereffenen. Volgens zijn verklaringen zouden ze beiden al sinds 2011 iedere maand een deel afbetalen.    

De advocaat benadrukte dat de man het financieel niet gemakkelijk heeft. Hij is immers werkloos door een arbeidsongeval. Maar dat maakte weinig indruk op de rechter omdat de man blijkbaar wel voldoende middelen had voor een dure BMW X5. Maar volgens de beklaagde heeft het gezin die wagen intussen van de hand gedaan.

Hij kreeg in ieder geval opnieuw een boete opgelegd van 1500 euro en een rijverbod van 3 maanden. De totaal boete bedraagt nu 72.500 euro. Maar vermeerderd met de gerechtskosten en de bijdragen aan het Slachtofferfonds komt het totale kostenplaatje uit op zo’n 150.000 euro.