ongeval_aanrijding-maleizen.jpg

Man in levensgevaar na aanrijding op Terhulpsesteenweg

vrij 29 jan 2021

Op de Terhulpensesteenweg in Maleizen in Overijse is donderdagavond een 90-jarige man aangereden door een auto. De klap was ongemeen hevig. Het slachtoffer, een man uit Overijse, is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. De Terhulpensesteenweg bleef urenlang afgesloten tussen de Poelweg en de Hoeilaartsesteenweg.

De aanrijding gebeurde rond 19 uur op de Terhulpensesteenweg, vlakbij het kruispunt met de Hoeilaartsesteenweg. “De man moet onverwacht zijn overgestoken vlak voor het kruispunt”, vertelt korpschef Sébastien Verbeke van de politiezone Druivenstreek. “Een aankomend voertuig dat in de richting van La Hulpe reed, heeft hem daarbij aangereden. Blijkbaar moet het slachtoffer zonder kijken zijn overgestoken. De bestuurder heeft nog geprobeerd heeft om hem te ontwijken, maar tevergeefs.”

De klap moet ongemeen hevig geweest zijn. De voorruit van het aanrijdende voertuig, een donkere Volkswagen, is volledig gebarsten. Het slachtoffer werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. “De bestuurder raakte niet gewond, maar was zodanig aangedaan door het ongeluk dat we de dienst Slachtofferbejegening hebben moeten inschakelen”, aldus nog Verbeke.

Het parket heeft beslist om een verkeersdeskundige aan te stellen.