Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mande uit Halle heeft grootste poppenverzameling uit regio

Mande uit Halle heeft grootste poppenverzameling uit regio

Mande Walschot uit Halle heeft wellicht de grootste poppenverzameling uit onze regio. Zo telt haar collectie meer dan 1300 ‘My Little Pony’s’ en 500 Disneypoppen. Donderdag gaf ze KrisKras een rondleiding in haar poppenparadijs. 

Mande is 27 en werkt bij Colruyt in Halle. In 2012 begon ze met het verzamelen van poppen. Ze koopt ze onder meer via de Disneywebsite. “Ik ben een grote fan van Rapunzel. Ik ben dol op dat lang blond haar. Nieuw was ze 120 euro. Maar na 5 minuten zijn alle poppen uitverkocht en dan stijgt de prijs alleen maar. Dus voor de meeste poppen betaal ik een paar honderd of duizend euro”, aldus Mande gisteren in KrisKras.

Naar eigen zeggen heeft ze al meer dan 100.000 euro uitgegeven aan poppen. De grootste verzameling van Mande is haar ‘My Little Pony’-collectie. Die staat op zolder. In 2009 startte Mande het verzamelen van de kleurrijke pony's. Intussen heeft ze meer dan 1.300 exemplaren. “Het lijkt hier wel een speelgoedwinkel. Dat is het gevoel dat ik wil creëren. Als mijn vader me vroeger uitnodigde voor een bezoek aan de speelgoedwinkel was ik dolgelukkig. Alleen al het binnenkomen in een speelgoedwinkel blijft zo magisch. Dat heb ik nog steeds. En dus ga ik nog steeds drie keer per week naar een speelgoedwinkel”, glimlacht Mande. Bekijk bovenaan alvast de volledige reportage.

Meer info vind je ook op www.mandesevilkingdom.com