Mark Demesmaeker zal N-VA klaarstomen voor verkiezingen in Halle

maa 29 feb 2016

De N-VA in Halle heeft met overgrote meerderheid Mark Demesmaeker aangeduid als nieuwe voorzitter van de partij. Hij zal zijn partij voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Als kandidaat-burgemeester wil hij het alternatief bieden voor burgemeester Pieters en de huidige meerderheid van de traditionele partijen.

Sinds 2013 is Mark Demesmaeker actief in het Europees parlement. Maar Halle wil hij naar eigen zeggen niet loslaten. "Mijn voorzitterschap bij de N-VA in Halle is een belangrijk signaal. Halle laat mij niet los en als voorzitter krijg ik de kans de afdeling klaar te stomen voor de verkiezingen in 2018. Niet alleen inhoudelijk hebben we vernieuwende ideeën. We hebben ook heel wat sterke mensen binnen onze afdeling. Ik wil als voorzitter deze mensen coachen zodat ze verder kunnen groeien," aldus Mark Demesmaeker in een eerste reactie.

Bij de vorige gemeenteverkiezingen werd N-VA de grootste partij in Halle en verzamelde lijsttrekker Mark Demesmaeker het grootste aantal voorkeurstemmen.  Maar de traditionele partijen vormden samen een meerderheidscoalitie waardoor de N-VA op de oppositiebanken belandde.