Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Markt Wemmel vernieuwd met behoud parkeerplaatsen

Markt Wemmel vernieuwd met behoud parkeerplaatsen

Wemmel investeert fors in het nieuwe Marktplein. Tijdens de eerste fase is de buitenring met de parkeerplaatsen al heraangelegd, nu wordt ook het binnenplein aangepakt. Het college keurde het ontwerp alvast goed.

“Het college heeft van de vier ontwerpen die zijn voorgelegd, de beste elementen overgehouden,” verduidelijkt burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel). “Het oorspronkelijke plan was om de losliggende kasseien aan te pakken. Dat probleem pakken we aan, maar we vergroenen nu ook het middenplein.”

Waterpartij

“De fontein beneden wordt uitgebouwd tot een aangename waterpartij. Op het bovenste gedeelte komt er een nieuwe fontein bij. Er komen bomen, zodat we schaduw creëren, en zitbankjes,” vervolgt Vansteenkiste.

Ook komt er ook één groot centraal lichtpunt en krijgen de arcades aan de winkelruimten bloembakken als verfraaiing. “Het aantal parkeerplaatsen aan de buitenring van de Markt blijft behouden. Met fase 1 erbij, zal de hele herinrichting van de Markt zo’n 800.000 euro kosten. De werken zouden tegen het voorjaar 2021 starten,” besluit de burgemeester.

Meer hierover zie je vanavond in ons nieuws.