marleen_deruyver.jpg

Marleen Deruyver uit Melsbroek schrijft aangrijpende biografie

vrij 16 maa 2018

Woensdag stelde Marleen De Ruyver uit Melsbroek op een persvoorstelling  haar eerste boek ‘Schuilen in kwetsbaarheid’ voor. In het boek vertelt Marleen haar aangrijpend levensverhaal. Zo kreeg ze in haar jeugd  te maken met incest, vluchtte ze naar een klooster en overwon ze tweemaal kanker. Doel van het boek is om mensen die in een moeilijke situatie zitten steun te bieden.

Als jong meisje had Marleen een moeilijke jeugd. Bij haar thuis had ze te maken met incest. Daarom besloot ze om op 21-jarige leeftijd weg te vluchten naar een klooster. In het klooster verbleef ze vijftien jaar. De overste liet haar psychologisch behandelen en ontfermde zich over haar.

Na haar verblijf in het klooster sloeg het noodlot opnieuw toe. Marleen kreeg eerst darmkanker en daarna borstkanker. Tijdens haar gevecht tegen kanker besloot Marleen dat als ze de ziekte zou overwinnen, ze haar verhaal wou delen met andere mensen. Acht jaar nadat ze de ziekte overwon, publiceert ze nu haar eerste boek, ‘Schuilen in kwetsbaarheid'. Het boek is te vinden in de Standaard Boekhandel en op Bol.com.