jobs.jpg

Meer dan 16.000 vacatures in Halle-Vilvoorde

don 13 aug 2015

Het aantal jobaanbiedingen in ons land zit op z'n hoogste peil in negen jaar. Dat blijkt uit cijfers van de RVA en de VDAB. Ook in onze regio stijgt het aantal jobs, al is die stijging minder spectaculair dan elders in Vlaanderen.

De crisis lijkt nu echt wel voorbij. In het tweede trimester noteerden de regionale arbeidsdiensten zo'n 110.000 vacatures in ons land. Ruim 92.000 daarvan zijn openstaande vacatures in Vlaanderen. Dat is een stijging met 20% in vergelijking met het eerste trimester.

“En er is ook goed nieuws voor de regio Halle-Vilvoorde”, zegt Sofie De Reymaeker van de VDAB Vlaams-Brabant. “VDAB heeft het afgelopen jaar meer dan 16.000 vacatures ontvangen in onze regio Halle-Vilvoorde. Het voorbije trimester was er een lichte stijging van 2,6 procent”, aldus De Reymaeker.Dat is dus beduidend minder dan de globale stijging van het aantal jobs in heel Vlaanderen, maar daar is een logische verklaring voor. “In onze regio en in de regio Oostende was er vorig jaar in maart al een positieve kentering. Dus de stijging is hier al iets langer bezig”, aldus De Reymaeker.

Volgens de VDAB is het vertrouwen bij de KMO's gestegen, en durven bedrijfsleiders opnieuw meer mensen aanwerven. In Halle-Vilvoorde boomt voornamelijk de informaticasector. Maar ook in de sector van de klein- en groothandel en de zakelijke dienstverlening is het aantal jobs in onze regio gevoelig toegenomen.