asiat_zomer.png

Meer dan honderd activiteiten moeten van Asiat-site hippe stadsbuurt maken

vrij 14 jun 2019

Deze zomer moet de Asiat-site dé hotspot zijn voor elke Vilvoordenaar om zich te ontspannen. Een gevarieerd programma met meer dan honderd activiteiten voor jong en oud moet de oude legerkazerne omtoveren tot een hippe stadsbuurt. In september wordt daar ook het muziek- en kunstenfestival Horst georganiseerd. 

 

Een paar maanden geleden kocht de stad Vilvoorde de Asiat-site aan om van de voormalige legerkazerne een levendige stadsbuurt te maken. In afwachting van een definitieve herbestemming van de site, wil de stad de ruimtelijke mogelijkheden van het terrein deze zomer alvast tijdelijk benutten en testen. “Het is de bedoeling om ons als stadsbestuur te laten inspireren door de mensen die op de Asiat-site projecten zullen organiseren deze zomer, “aldus schepen van Cultuur Moad El Boudaati.

Onder de noemer 'Stadsmakers' werd gezocht naar creatievelingen die een concreet project willen realiseren op de Asiat-site. De stad maakte een selectie van alle projectvoorstellen. Zo komt er deze zomer onder meer een speelbos, klimrekken, een voetbalveld, een zomerbar, een moestuin met aquaduct, en zullen er verschillende optredens te zien zijn.

Ook zal de locatie van 13 tot en met 15 september onderdak bieden aan het muziek- en kunstenfestival Horst . Dat vond de voorbije jaren plaats op het kasteelterrein in Holsbeek en lokte er telkens duizenden bezoekers. “We merken dat de ambities die wij hebben als festival waar kunst, muziek en architectuur samenkomen de Asiat-site ook mee vorm kunnen geven,” legt medeorganisator Jochem Daelman van het muziek- en kunstenfestival Horst uit.

 

De zomerprogrammering op de Asiat-site begint op zaterdag 29 juni.