20150811_wateroverlast.jpg

Meise en Grimbergen pakken samen wateroverlast aan

din 11 aug 2015

Meise en Grimbergen gaan een unieke samenwerking aan om de wateroverlast aan de Eversemsesteenweg op de grens van beide gemeenten aan te pakken. De provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest subsidiëren het project.

De bewoners van de Eversemsesteenweg en omliggende straten op de grens tussen Grimbergen en Meise kampen al jaren met wateroverlast. Bij hevige regenval stroomt het water van de velden in de huizen die lager zijn gelegen. 

En dus sloegen de gemeentebesturen van Grimbergen en Meise de handen in mekaar om de wateroverlast aan te pakken. Zo komt er een groot bufferbekken op het grondgebied van Grimbergen om vooral de huizen in Meise te vrijwaren van wateroverlast. De ene gemeente neemt dus maatregelen om de huizen in een andere gemeente te beschermen. “Dat is zeker uniek. Wij gaan dus in geval van wateroverlast een aantal duizenden kubieke meter water opvangen en nadien langzaam naar het regenwaterkanaal afvoeren”, verduidelijkt schepen Chris Selleslagh.

Beide gemeenten hebben al een akkoord met twee landbouwers om het bufferbekken te realiseren. Dankzij subsidies van de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest, zal het project aan Meise en Grimbergen zelf amper 15.000 euro kosten. Volgend jaar zou het bufferbekken operationeel moeten zijn.