kunstwerk_eddy_merckx.jpg

Meise zoekt nog 25.000 euro voor kunstwerk Eddy Merckx

don 5 maa 2015

De gemeente Meise zoekt dringend extra sponsors om het kunstwerk van ereburger Eddy Merckx aan te kopen. Er is al 25.000 euro ingezameld, maar het sculptuur kost het dubbele. Op 17 juni, wanneer Merckx 70 wordt, wil Meise kunnen pronken met het monument.

Eddy Merckx, de levende wielerlegende en ereburger van Meise, krijgt een monument in zijn thuisgemeente. Dart belooft althans schepen van Cultuur Marcel Belgrado. Het monument zelf, een imposant kunstwerk van de lokale kunstenaar Paul Gregoir, is ook al klaar. Het staat voorlopig in zijn tuin, maar Meise wil het kunstwerk tegen de verjaardag van Merckx een plaats geven in het straatbeeld.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"26870","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]

Gezocht: 25.000 euro

Er is wel nog een probleem: de gemeente heeft niet genoeg geld om het te betalen. Daarom startte Meise met een groot sponsorproject. Het was de bedoeling om tegen eind maart het nodige geld, 50.000 euro, in te zamelen via sponsors en crowdfunding. Maar op dit moment staat de teller nog maar op ruim 25.000, de helft dus. Extra sponsors, zowel gewone burgers als bedrijven, zijn dan ook meer dan welkom.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"26871","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]

Toch blijft Marcel Belgrado ervan overtuigd dat het geld gevonden zal worden. 'Er zijn nog een heleboel sponsors die al hebben toegezegd, maar nog niet gestort hebben. Ik ben er zeker van dat het in orde komt zonder dat de gemeente moet bijdragen.' In mei begint de kunstenaar het kunstwerk af te breken om het daarna opnieuw te laten verrijzen op een openbare plaats. 'De exacte locatie staat nog niet vast, maar het zal in de buurt van het administratief centrum komen', aldus Belgrado.