Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meisjes ontdekken straatvoetbal in Vilvoorde

Meisjes ontdekken straatvoetbal in Vilvoorde

Op de Grote Markt in Vilvoorde werd zondag een voorronde van de Soccer Sisters Cup georganiseerd. Dat is het allereerste straatvoetbaltoernooi voor meisjes in Vlaanderen. Zowel de stad als de organisatie willen tonen dat de sport niet uitsluitend voor jongens is.

De formule van Soccer Sisters Cup is gebaseerd op de fictiereeks Panna. Vier jonge meisjes willen zich bewijzen in het straatvoetbalmilieu. Wereldkampioen straatvoetbal en Vilvoordenaar Mehdi Amri gaf samen met olympisch atlete en stadsambassadeur Noor Vidts de aftrap van de Vilvoordse voorronde. “Het is leuk dat dit initiatief op meisjes gericht is. Pannavoetbal is voor mij redelijk onbekend en best moeilijk”, lacht Vidts.

Ook in Antwerpen, Genk en Ronse werden voorrondes van de Soccer Sisters Cup gespeeld. De winnaars nemen het op 6 november tegen elkaar op in Antwerpen tijdens de nationale finale. Bij de U15 zullen Maissa Moussa en Andrea Petrescu  de Vilvoordse eer verdedigen. Bij de U19 vertegenwoordigen Nette Peeters en Mila Luyten de Zennestad.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.