Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Memorial Erik Vermeiren in Vilvoorde was generale repetitie voor Special Olympics

Memorial Erik Vermeiren in Vilvoorde was generale repetitie voor Special Olympics

Dinsdag organiseerden Ominisportclub ’t Vosje, atletiekclub Sparta en de Stad Vilvoorde een atletiekmeeting voor mensen met een verstandelijke beperking op de atletiekpiste van de stad. Meer dan honderd sportievelingen van vijftien clubs gaven tijdens de memorial Erik Vermeiren het beste van zichzelf. Wij waren er bij.

Samen sporten, daarop focust de memorial Erik Vermeiren. Voor heel wat atleten was het evenement ook een goeie voorbereiding voor de Special Olympics die volgende week plaatsvinden in Doornik en Moeskroen.

De atleten konden hun conditie testen tijdens het kogelstoten, softball en verspringen. Bert bleek alvast klaar te zijn voor de Special Olympics: “Als ik wat geluk heb met mijn reeksen, zal ik wel één of twee medailles halen.”

Ook Immeke Deckers uit Peutie nam deel aan de memoriam Erik Vermeiren. Op de Special Olympics zal ze echter geen atletiekdiscipline vertegenwoordigen: “Eigenlijk ben ik een zwemster, atletiek doe ik gewoon voor mijn plezier.”

De memorial van afgelopen dinsdag is vernoemd naar Erik Vermeiren, een ambitieuze atleet van omnisportlcub ’t Vosje die in 2007 overleed door ziekte.