Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Merchtem maakt definitief kruis over serviceflats in Brussegem

Merchtem maakt definitief kruis over serviceflats in Brussegem

Merchtem ziet af van de plannen om twaalf serviceflats te realiseren aan de Nieuwelaan in deelgemeente Brussegem. De gemeente gaat het perceel verkopen. De opbrengst zal geïnvesteerd worden in Brussegem.

 

Ruim tien jaar geleden kocht Merchtem een perceel van ongeveer een halve hectare over van de Kerkfabriek van Brussegem. Op die locatie wou de gemeente twaalf serviceflats bouwen. “De gemeente telde voor die grond 400.000 euro neer”, aldus schepen van Kerkraden en Financiën David De Valck (Open VLD). “Net als in Peizegem zou het OCMW hier twaalf serviceflats bouwen met een polyvalante ruimte”.

Daarvoor werd een budget van 3 miljoen euro voorzien. “Omdat er ondergrondse parkeerplaatsen moesten komen, lag die prijs zo hoog”, licht De Valck toe. “Maar de plannen raakten niet goedgekeurd en na tien jaar hebben we beslist om het project op te geven”.

De gemeente wil het perceel verkavelen. De opbrengst van de verkoop van de vijf bouwgronden zal opnieuw geïnvesteerd worden in Brussegem. “De voorbije jaren hebben we al fors geïnvesteerd in deze deelgemeente met onder meer de bouw van een feestzaal”, stelt De Valck. “We willen in de toekomst het kerkplein herinrichten en de kerk restaureren.”