Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Met de hoogtewerker op zoek naar de beste plaats voor een boomkruinpad

Met de hoogtewerker op zoek naar de beste plaats voor een boomkruinpad

Vandaag is in het Zoniënwoud in Groenendaal bij Hoeilaart een enorme spinhoogtewerker geplaatst om na te gaan wat de beste plek is om een ‘boomkruinpad’ aan te leggen. Toerisme Vlaanderen reikt daarvoor bijna 3 miljoen euro aan subsidies uit aan het Agentschap Natuur en Bos. De Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck lanceerde vandaag een open oproep naar internationale architectenteam die het boomkruinpad willen ontwerpen.

Het boomkruinpad moet over een lengte van één kilometer slingeren tussen en boven de kruinen van de machtige beukenkathedralen van het Zoniënwoud. Op die manier beleef je de natuur op een totaal andere manier ook vanop een hoogte. Het letterlijke hoogtepunt moet een uitkijktoren van vijftig meter worden. Die moet een zicht bieden op het woud.

Hoe het boomkruinpad er zal uitzien, is nog niet duidelijk. Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck lanceerde een oproep aan architecten die het pad en de uitkijktoren mee willen realiseren. Tegen het eind van de zomer moet het winnende team gekend zijn.

Het Zoniënwoud is één van de oudste en meest bekende bossen van het land. Het bevindt zich zowel op Vlaams, als op Waals en Brussels grondgebied. Het Zoniënwoud is door Unesco erkend als werelderfgoed.