Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieuvriendelijke stadstuin Horteco Vilvoorde valt in de prijzen

Milieuvriendelijke stadstuin Horteco Vilvoorde valt in de prijzen

De leerlingen van het zevende jaar Tuinaanleg en tuinonderhoud van het Technisch Atheneum Horteco in Vilvoorde hebben de ontwerpwedstrijd van Agribex voor een milieu- en onderhoudsvriendelijke stadstuin gewonnen. Daardoor krijgt de school nu gedurende 1 jaar 4 landbouwmachines in bruikleen, waaronder een tractor.

Op Agribex, de grootste land- en tuinbouwbeurs van het land met jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers, ligt de nadruk deze keer op groen in de stad. Naar aanleiding van dat thema werd een ontwerpwedstrijd georganiseerd voor tuinbouwscholen om het onderwerp ook zichtbaar aanwezig te laten zijn op de beurs.

"Eerst gingen de leerlingen van Horteco individueel aan de slag met wat zij zelf belangrijk achten voor een milieubewuste stadstuin", zegt Joeri Petermans, leerkracht tuinaanleg. "Het ontwerp waarmee we de wedstrijd wonnen is een mix van die ideeën en focust vooral op strakke lijnen, groenblijvende planten en onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal."

De stadstuin van de leerlingen van Horteco is nog de hele week te bewonderen. Agribex loopt nog tot 10 december in Brussels Expo.