Militair domein wordt hippe ontmoetingsplaats

woe 3 okt 2018

In Vilvoorde heeft minister van Defensie Steven Vandeput vandaag de sleutels van de Asiat-site overhandigd aan het stadsbestuur van Vilvoorde. De stad wil van het verloederde militaire domein aan de Willem Elsschotstraat een levendige stadsbuurt maken met onder meer een nieuwe school en ook sportinfrastructuur.

De Vilvoordse gemeenteraad keurde tijdens de zitting van 10 september het principe-akkoord goed tussen Defensieminister Steven Vandeput en het stadsbestuur. Daardoor wordt de Asiat-site definitief eigendom van de stad. Het oude militaire domein van bijna 6  hectare groot lag  jarenlang te verloederen. Nu wil Vilvoorde van de site weer een hippe, bruisende ontmoetingsplaats aan het water maken.
 
Zo zijn er gesprekken met het gemeenschapsonderwijs om er een secundaire freinetschool te bouwen. Met de Vilvoordse moslimgemeenschap wordt onderzocht of de huidige moskee langs de Mechelsesteenweg kan worden verhuisd naar de Asiat-site. En met de groep rond Rode Duivel en Vilvoordenaar Yannick Carrasco lopen gesprekken om er een voetbal- en sportcentrum te realiseren. Ook tijdelijke invullingen, zoals evenementen, zullen mogelijk zijn.