plantentuin_meise.png

MIRA Grimbergen en Plantentuin Meise gaan nauwer samenwerken

din 16 sep 2014

Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen en de Plantentuin van Meise gaan intensief samenwerken. Zo komen er kortingen voor bezoekers die zowel MIRA als de Plantentuin willen bezoeken.

Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen en de Plantentuin in Meise zijn amper een paar kilometer van elkaar verwijderd, maar tot nog toe waren de twee elk op hun eigen wetenschappelijk domein actief. Maar nu zoeken MIRA en de Plantentuin toenadering en dat moet leiden tot een nauwere samenwerking.  En dat leidt binnenkort al tot een eerste gezamenlijke activiteit.

Zo is er op 20 september een nachtelijke wandeling waarbij de planten op een andere manier kunnen waargenomen worden.  Aansluitend kan je op het dak van het kasteel van Bouchout met telescopen naar de sterrenhemel kijken, vertelt Geert Borremans van MIRA.  En wie twee tickets koopt krijgt er één gratis, verduidelijkt Bénédicte Van Paeschen van de Plantentuin van Meise. De Plantentuin en MIRA willen die kortingen ook hanteren op gewone bezoekdagen.  Meer informatie over de eerste gezamenlijke nocturne en kortingsformules kan je vinden op www.plantentuinmeise.be of www.mira.be