Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Modeontwerper Kristof Buntinx kiest Platentuin Meise als decor voor fotoshoot

Modeontwerper Kristof Buntinx kiest Platentuin Meise als decor voor fotoshoot

Wie zaterdag een bezoekje bracht aan de Plantentuin van Meise, kon naast de bloemenpracht ook andere schoonheid bewonderen. Kristof Buntinx, een gevestigde waarde in de Brusselse modewereld, organiseerde er een fotoshoot. 

Tussen de cactussen pronkten de modellen met z'n nieuwste collectie. Mooi, kleurrijk ondergoed met een krachtige boodschap. “We maken hier foto's van mijn collectie ‘Make Love Not War’. Ik baseer mijn collectie op planten met een symbolische betekenis. Zo staan tulpen synoniem voor vergiffenis, de rode roos voor liefde en de klimop voor de eeuwige trouw. Je kan het zo zeemzoet niet bedenken”, aldus Kristof Buntinx

Kritsof snijdt in tijden van oorlog een actueel onderwerp aan. Het is niet de eerste keer dat hij een krachtige boodschap in z'n collectie verwerkt. Zo hekelde hij in 2013 het anti-homobeleid van de Russische president Poetin met z'n collectie 'To Russia with love'. Hier in de Plantentuin van Meise komt de collectie volledig tot z'n recht.  Voor de shoot zelf werd een serre met cactussen gekozen. “Dit is echt uniek en ook een creatieve uitdaging. Een prachtige locatie die ik niet kende maar ik ben onder de indruk”, reageert fotograaf Herman van Gestel. KrisKras mocht de fotoshoot bijwonen. Het resultaat zie je vanavond na het nieuws op RINGtv.