Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Molenaars, imkers en smeden tonen ambacht tijdens Cultuurpal(l)et

 

Molenaars, imkers en smeden tonen ambacht tijdens Cultuurpal(l)et

Molenaars, imkers en smeden demonstreerden afgelopen weekend hun vak in het Museum voor Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen. Met het gloednieuwe evenement Cultuurpal(l)et zet de gemeente deze maand niet alleen lokale kunstenaars, maar ook ambachtslieden extra in de kijker.

Vrijwilligers houden de Liermolen, één van de historische gebouwen van het MOT, in Grimbergen actief. “Een molen die stilstaat, gaat ongetwijfeld achteruit”, vertelt Florence Van Driel, publieksmedewerker van het MOT. “Dat het molenaarsambacht vorig jaar is opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed, is een mooie erkenning voor onze vrijwillige molenaars.”  Die vrijwilligers tonen trots hoe graan vermalen wordt tot meel.

Ook twee imkers demonsteren hun ambacht wat verderop aan de bijenhal “We hebben hier vijf kassen met elk 40.000 bijen”, toont imker Frans Mertens, “bezoekers mogen natuurlijk proeven van die verse honing”. Tot en met september kan je elke eerste zondag van de maand verschillende ambachten ontdekken aan het MOT. Vanaf volgende maand is reserveren niet meer nodig. Het tweejaarlijks evenement Cultuurpal(l)et zet nog een hele maand  ambachten en kunst uit Grimbergen in de kijker. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.ccstrombeek.be/expo/cultuurpallet-2021.