molenbeek2.jpg

Molenbeek in Meise kleurt eventjes groen

don 17 dec 2015

De Molenbeek kleurt groen! Die alarmkreet was gisteren te lezen op de blog Meise-Wolvertem-Oppem, een initiatief van Jörgen Noens, ex-gemeenteraadslid van Vlaams Belang. De bewering werd gestaafd met verontrustende foto's. Maar volgens schepen Van Doorslaer (N-VA) is er geen reden tot paniek. De groene kleur was maar tijdelijk en had alles te maken met een controle van Aquafin.

Groene Molenbeek

De foto's op de blog Meise-Wolvertem-Oppem spreken boekdelen. De Molenbeek in Meise ziet er even groen uit als het gras ernaast. Volgens Jörgen Noens, de beheerder van de blog, zijn de foto's woensdagmiddag gemaakt en tonen ze nog maar eens aan dat de Molenbeek sterk verontreinigd is. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"39600","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Ongevaarlijk testmiddel

Maar volgens de bevoegde schepen Paul Van Dorslaer (N-VA) is er een logische verklaring voor de groene beek en heeft het hoegenaamd niets met verontreiniging te maken. "Waterzuiveringsmaatschappij Aquafin heeft gisteren een putwateronderzoek uitgevoerd aan de Molenbeek. Daarvoor gebruikte Aquafin een biologisch afbreekbare felgroene vloeistof en die heeft de Molenbeek in een groene beek omgetoverd. Een tijdelijk en ongevaarlijk verschijnsel dus."

Op dit moment ziet de Molenbeek er weer normaal uit:

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"39602","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"1085","width":"610"}}]]