Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Museumtuin Gaasbeek deelt vandaag alle expertise met het publiek

Museumtuin Gaasbeek deelt vandaag alle expertise met het publiek

Vandaag is de Museumtuin van Gaasbeek gratis toegankelijk. Natuur en Bos organiseert voor de 23ste keer een opendeurdag met demonstraties, rondleidingen, standen en proeverijen.

 

De Museumtuin aan het Kasteel van Gasbeek dateert uit 1996. De tuin omvat één van de grootste en belangrijkste collecties van leifruitvormen van Europa. Ze verzamelt en presenteert niet alleen fruit, maar ook groenten, kruiden, tuinarchitectuur- en technieken van een eeuw geleden.

'Vraag het de toptuinier'
Vandaag maak je gratis kennis met dit stukje erfgoed. Van 10 tot 17 uur kan je workshops volgens waarmee je later zelf in je tuin aan de slag kan, er zijn interactieve snoeisessies en proefsessies van appelen en peren. Standhouders gespecialiseerd in confituren, zaden, groenten en fruit, fruitsappen, bomen, groendecoratie- en keramiek delen hun expertise, net zoals de groenspecialisten van Velt en Plantentuin Meise. Om 14 uur begint er een vragenuurtje ‘Vraag het aan de toptuinier.’

De vrijwilligers van de Museumtuin geven de hele dag door rondleidingen, terwijl de kinderen geanimeerd worden met verhalen, glittertattoos en schmink.

Alle informatie vind je op de Facebook-pagina van het evenement.