mysterieuze_bossen.png

Mysterieuze Bossen zet groen in de regio in kijker

maa 18 okt 2021

In het Kluisbos in Halle is afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen van ‘Mysterieuze Bossen’ afgetrapt, een initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant om de bossen in de regio de kijker te zetten. Gewapend met een lampion en een zaklamp kon je langs de eeuwenoude bomen dwalen en leuke verhalen ontdekken.

Onze regio herbergt tal van bossen, het ene al wat bekender dan het andere. Elk bos heeft ook z’n legendes en eigen verhalen. Die ontdek je tijdens Mysterieuze Bossen. “Het is een initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant om de bossen te promoten”, zegt Carlijn Fronik van Toerisme Halle. “We willen eigenlijk laten zien dat de bossen in elk seizoen van heel erg de moeite zijn om te bezoeken. Er zijn vertellers die heel leuke sprookjesachtige verhalen vertellen. Maar je hebt ook acts, muziek en een beetje straattheater.”

Voor wie er afgelopen weekend niet bij kon zijn: niet getreurd, Mysterieuze Bossen loopt nog tot eind begin december. Alle locaties en datums vind je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.