Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Na protest kinderopvang zal busvervoer toch volledig heropstarten

Na protest kinderopvang zal busvervoer toch volledig heropstarten

Meise zal vanaf 1 oktober busvervoer voorzien voor alle schoolkinderen. De gemeente wou eerder de capaciteit beperken tot 50 in plaats van 150 plaatsen. Die beslissing stuitte op protest van onder meer de naschoolse kinderopvang Pagadder.

Begin oktober wil Meise het busvervoer voor kinderen van en naar de scholen opnieuw opstarten. Door de social distancingmaatregelen zouden er slechts 50 kinderen naar de naschoolse opvang of naar huis gebracht kunnen worden. De naschoolse kinderopvang Pagadder uit Oppem vreesde voor een sluiting. Bij de opvang doen 60 kinderen een beroep op het busvervoer en zelf vervoer organiseren is financieel niet haalbaar.

De gemeente zal het busvervoer nu toch volledig heropstarten. “Alle 138 kinderen voor wie busvervoer aangevraagd is, zullen opnieuw met de bus naar en van school gebracht worden, want de richtlijnen voor busvervoer voor scholen zijn versoepeld”, legt schepen van Onderwijs Erwin De Clerck (Pro Meise) uit.

In het totaal zullen vier bussen ingelegd worden met telkens een begeleider. “Om het busvervoer zo veilig mogelijk te organiseren, gelden een aantal maatregelen: de buschauffeurs en begeleiders dragen een mondmasker, de rij achter de chauffeur blijft vrij, de bus wordt voor en na elke rit ontsmet en ouders moeten afstand houden van de begeleider”, aldus De Clerck. Bij Kinderopvang Pagadder reageren ze opgelucht.