geuze.png
© geuze.png

Nacht van de Grote Dorst verhuist noodgedwongen naar Itterbeek

woe 2 maa 2016

De nacht van de Grote Dorst, het tweejaarlijks geuze-en kriekfestival in Eizeringen, verhuist noodgedwongen naar Itterbeek (Dilbeek). Aan de kerk in Eizeringen is er niet langer voldoende plaats door de installatie van het kunstwerk 'The Wave'.

Al jaren ontvangt ‘De nacht van de Grote Dorst’  zo’n 2.000 geuzeliefhebbers uit verschillende landen. In 2014 telde de organisatie maar liefst 37 verschillende nationaliteiten, onder hen ook heel wat Amerikanen. Maar door de plaatsing van het ‘Kunst op Komst’-werk The Wave van Maarten Vanvolsem kan er naast het café ‘In de verzekering tegen de grote dorst’ geen tent meer geplaatst worden om de vele bierliefhebbers te ontvangen. Een jammere zaak. Want de kroeg van de gebroeders Panneels werd onlangs door RataBeer nog uitgeroepen tot beste café van de wereld. Eizeringen was dus de ideale plek om dit geuze- en kriekfestival te organiseren.

De organisatoren wijken nu uit naar de Dilbeekse deelgemeente Itterbeek waar ze achter de kerk op 22 april hun tenten zullen opslaan. De locatie bevindt zich vlakbij een voormalige mouterij en heeft dus ook een biergeschiedenis.