Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nachtelijke EXIT-actie in Halle-Vilvoorde

Nachtelijke EXIT-actie in Halle-Vilvoorde

Vanmorgen liepen enkele resultaten binnen van de eerste grootschalige gerechtelijke EXIT-actie van 2018. Politie-en andere diensten hielden de grootscheepse actie in de nacht van dinsdag op woensdag in het arrondissement Halle-Vilvoorde. De actie richtte zich onder meer op het onderscheppen van transmigranten aan het tankstation langs de E40 te Groot-Bijgaarden.

EXIT-acties zijn gemeenschappelijke initiatieven van de lokale en federale politiediensten uit het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde. Ook vorig jaar werden vier zulke grootschalige acties op poten gezet. De hoofdmoot van de actie bestond uit controles rond transmigratie, (verkeers)criminaliteit , inbraken en rondtrekkende dadergroeperingen.

10 lokale politiediensten van het arrondissement Halle-Vilvoorde, de Luchtvaartpolitie van Brussels Airport, de Wegpolitie en andere steundiensten van de Federale Politie namen eraan deel. Naast het uitvoeren van patrouilles werden er diverse controleposten opgericht aan de belangrijkste verbindingswegen en aan de op- en afritten van de autosnelwegen. Er werd ook gericht gezocht naar niet-verblijfsgerechtigde personen aan het tankstation langs de E40 te Groot-Bijgaarden (Dilbeek).

28 personen die illegaal in ons land verbleven werden bestuurlijk aangehouden en overgedragen aan de dienst Vreemdelingenzaken. Er werden in totaal 342 voertuigen en 220 personen gecontroleerd, alsook 2755 voertuigen via slimme camera’s (ANPR) gescand. Een bestuurder werd onderworpen aan een positieve drugscontrole en 11 processen-verbaal werden opgesteld voor verkeersinbreuken. Tijdens de actie werden ook kleine hoeveelheden drugs aangetroffen.