dansaertpark.jpg

Nieuw Dansaert Park opent deuren in Dilbeek

vrij 3 apr 2015

In de Dilbeekse deelgemeente Groot-Bijgaarden opende vandaag het Dansaert Park officieel de deuren. Het Dansaert Park is een gloednieuw winkelpark. Voorts biedt de site ruimte voor een dertigtal kleine en middelgrote ondernemingen. 

In 2008 ondertekende de projectontwikkelaar een aankoopovereenkomst met de eigenaars van de site. Nu, 7 jaar later, is het Dansaert Park een feit. “Enerzijds is er een winkelpark aan de voorzijde: 8000m², 7 winkels, 2 restaurants en een fitnesszaak. Aan de achterzijde is er een KMO-park dat momenteel in aanbouw is voor zo’n 30 kleine handelaars en zelfstandigen. 23 van de 30 locaties zijn intussen al verhuurd”, verduidelijkt projectontwikkelaar Jan Du Bois.

Het park is goed voor meer dan 100 nieuwe jobs in Dilbeek. “We hebben hiervoor een lokale jobbeurs gedaan. Honderden mensen zijn daar op afgekomen. Lokale tewerkstelling  en lokale economie is ook goed voor de aantrekkingskracht van het centrum. En daar kunnen de andere handels- en horecazaken in de buurt alleen maar beter van worden”, zegt burgemeester Willy Segers.

In een intentieverklaring engageren de uitbaters zich bovendien om Nederlands te gebruiken in de communicatie. Naast 200 parkeerplaatsen zijn er ook zo’n 50 kiss-and-ride plaatsen voorzien voor tramreizigers.