bloso_hofstade4.jpg

Nieuw historisch wandelparcours in Hofstade

maa 30 maa 2015

Al wandelend een stukje geschiedenis opsnuiven. Dat kan vanaf nu in het Bloso-domein in Hofstade, bij Zemst. Daar werd zondag een nieuw wandelparcours voorgesteld: 'Hofstade-Strand, Publiek geheim'.  

“We hebben in het domein verschillende mountainbike- en loopparcours maar nog geen wandeling. En daarom hebben we deze wandeling gekoppeld aan de historiek van het domein dat toch al van de jaren 1900 bestaat”, verduidelijkt Myriam Dewael, de verantwoordelijke van het Blosodomein Hofstade. 

“Het domein is ontstaan toen men hier grond heeft weggehaald voor een spoorwegberm. De grote meren zijn daar het resultaat ervan. En vanaf de eerste wereldoorlog kwamen mensen hier verfrissing zoeken bij het water”, weet gids Roger Van Kerckhoven.

In de jaren ‘30 groeit het domein uit tot een klein pretpark. Sinds 1983 is het domein in handen van Bloso. Wie meer over de geschiedenis van ‘Hofstade-plage’ te weten wil komen, moet zeker de 6 km-lange wandeling eens uitproberen. Een voorsmaakje krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv. Voor meer info, kan de terecht op de website van Bloso : www.bloso.be