protocol3.jpg

Nieuw protocolgebouw voor hoogwaardigheidsbekleders op Brussels Airport

maa 15 jun 2015

Op Brussels Airport werd vandaag het nieuwe protocolgebouw officieel geopend. In dat protocolgebouw worden koninklijke families, regeringsleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders ontvangen wanneer zij via Brussels Airport reizen. RINGtv geeft u vanavond in het nieuws een blik achter de schermen.

Het protocolgebouw is de eerste ruimte die koninklijke gasten, regeringsleiders of andere hoogwaardigheidsbekleders betreden wanneer ze met het vliegtuig naar Belgie komen. Hier komen ze natuurlijk niets tekort.

 In tegenstelling tot vroeger is alles nu georganiseerd op één verdieping, wat het voor de gasten en de operationele diensten een stuk makkelijker maakt. Ook op technisch vlak is alles zo ingericht dat de gasten hun werkactiviteiten zonder problemen kunnen voortzetten. “De protocoldienst van Brussels Airport is met 25.000 gasten één van de drukst bezochte ter wereld. Daarom drong een nieuwbouw zich op”, verduidelijkt CEO Arnaud Feist van  Brussels Airport.

Momenteel is de ruimte enkel toegankelijk voor hoogwaardigheidsbekleders  maar binnenkort kunnen ook privé-passagiers genieten van deze exclusieve diensten.