Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw stiltepad en troostplek in provinciedomein Huizingen

Nieuw stiltepad en troostplek in provinciedomein Huizingen

In het provinciedomein van Huizingen is een nieuw stiltepad ingehuld. In het domein komt ook een troostplek van vrouwenorganisatie FERM.

Het stiltepad loopt door het bos van het domein in Huizingen en werd samen met Kom op Tegen Kanker uitgewerkt. "Wandelen in de natuur werkt helend voor kankerpatiënten. Ze kunnen er tot rust komen, zowel alleen als met hun naasten",  zegt Mark Michils, directeur van Kom Op Tegen Kanker. Langs het wandelpad zijn er stopplaatsen die aangeduid worden door een houten dier, gemaakt door kunstenaar Koen Vandewalle.  “Het zijn dieren die voorkomen in het bos van ons domein”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “De dieren worden gelinkt aan menselijke karaktertrekken en zorgen zo voor reflectie."

Samen met vrouwenorganisatie FERM wordt langs de route ook een troostplek ingericht. De plek is ingericht als een nest, gemaakt met sprokkelhout uit het bos. “Daarnaast staan een paar gedachtentakken waaraan mensen een houten schijfje kunnen ophangen. Op de schijf kan er een woord, zin of gedichtje worden geschreven voor wie daar behoefte aan heeft”, zegt Monique De Dobbeleer, voorzitter van FERM.